16 квітня 2024

Робота Панамського каналу може нормалізуватися не раніше 2025 року

Робота Панамського каналу може нормалізуватися не раніше 2025 року
176

Якщо погодні умови будуть сприятливими, Панамський канал зможе відновити нормальну роботу у 2025 році. Про це з посиланням на Адміністрацію (ACP ) повідомляє повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Ключовим моментом тут є рівень води в озері Гатун. Оскільки останнім часом він дещо збільшився після рясних опадів, кількість суден, які пропускає Панамський канал щодоби, вдалося збільшити з 24 до 27.

В Адміністрації Панамського каналу оптимістично оцінюють майбутню ситуацію. Там вважають, що наприкінці квітня знову має початися сезон опадів, який триватиме принаймні кілька місяців. Такий прогноз підтверджують і кліматологи. Тож ACP планує поступово пом’якшувати транзитні обмеження з метою повної нормалізації операцій.

Це означатиме, що канал зрештою зможе працювати на повну потужність, тобто пропускати по 36 суден на добу та не обмежувати осадку кораблів більше, ніж це передбачено технічними даними водної артерії.

Однак поки види недостатньо, Адміністрація зберігатиме обмеження пропускної здатності та може навіть посилити їх у разі нагальної потреби, говорять експерти.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також