16 квітня 2024

Google у Японії звинувачують у несумлінній конкуренції через пошукову рекламу

Google у Японії звинувачують у несумлінній конкуренції через пошукову рекламу
207

Японська комісія з сумлінної торгівлі проводить перевірку щодо американської Google. Корпорацію підозрюють у порушенні правил конкуренції під час поширення пошукової реклами. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Nikkei.

Причиною розгляду стали обмеження, створені Google щодо компанії Line Yahoo. У 2010 році Yahoo уклала партнерство з Google на використання її пошукової системи та системи розповсюдження платної реклами, яка відображається у користувачів після формування пошукового запиту.

Комісія встановила, що в середині 2010-х років Google вимагає від Yahoo припинити розповсюдження пошукової реклами для мобільних пристроїв на порталах своїх ділових партнерів.

Yahoo виконала вимогу Google і змінила контракти зі своїми партнерами. При цьому Yahoo була стурбована тим, що у разі відмови компанія не зможе використати пошукову систему Google. Японський регулятор вважає, що дії Google можуть порушувати антимонопольне законодавство.

За даними джерела Nikkei, через розслідування Google вже відкликала вимоги до Yahoo, а також надала комісії план посилення заходів щодо контролю за дотриманням законодавства. Інформації про штрафи щодо Google у цій справі не наведено.

Раніше Google погодилася видалити мільярди записів, що містять особисту інформацію про більш ніж 136 млн. жителів США, які використовують її веб-браузер Chrome. Компанія знищить дані у рамках судового розгляду. Проти Google було подано колективний позов зі звинуваченням у незаконному стеженні за користувачами.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також