12 червня 2023

Скандинавські країни оголосили бойкот виробнику Oreo та Milka через роботу на росії

Скандинавські країни оголосили бойкот виробнику Oreo та Milka через роботу на росії
1307

Десятки компаній у Швеції та Норвегії відмовилися продавати продукцію американського виробника кондитерських виробів Mondelez International, якому належать бренди Oreo, Mars, Alpen Gold, Milka, Toblerone, Barny та інші. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Бойкот пов'язаний із тим, що Mondelez не пішла з росії після початку війни проти України. На сьогодні до нього приєдналися авіакомпанії SAS та Norwegian Air, залізнична група SJ, мережа готелів Strawberry, роздрібна мережа Elkiop, судноплавна група Fjord Line, Норвезька футбольна асоціація та інші.

При цьому американська корпорація має сильну присутність у Норвегії та Швеції, де вона володіє місцевими виробниками солодощів Freai та Marabou. У зв'язку з бойкотом Mondelez звернулася до уряду Норвегії, щоб захистити свій бізнес.

У травні влада України внесла американську корпорацію до списку «міжнародних спонсорів війни» за продовження роботи на росії, де компанія має три заводи: фабрику «Більшовик», виробництво в Покрові та завод у Великому Новгороді.

У 2022 році прибуток Mondelez на росії склав 339 млн доларів, а до російського бюджету він заплатив 61 млн податків, заявила українська влада.

За даними Reuters, відмова деяких скандинавських компаній від роботи з Mondelez була безпосередньо продиктована рішенням України. В американській корпорації, у свою чергу, заявили, що намагатимуться зустрітися з владою скандинавських країн, щоб роз'яснити свою позицію.

«Mondelez International дотримується всіх політичних рішень та санкцій і продовжуватиме розглядати необхідні коригування операцій, щоб забезпечити повне дотримання», — зазначили в компанії.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також