29 квітня 2024

У Німеччині стрімко впав попит на гофрокартон

У Німеччині стрімко впав попит на гофрокартон
278

За даними Асоціації промисловості гофрокартону, у 2023 році німецькі виробники гофрокартону зафіксували падіння продажів на 13,8 відсотка. За словами експертів, зменшенню попиту сприяли два основні фактори. По-перше, у країні почали знижуватися економічні показники. По-друге, на ринку поступово починають діяти нові правила, націлені на скорочення використання пакувальних матеріалів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Нинішні плани Єврокомісії передбачають запровадження жорстких квот для використання одноразової упаковки, пояснюють фахівці. Незважаючи на те, що картон – не полімер та не може забруднювати оточуюче середовище, його виробництво також пов’язане з екологічними ризиками. Тож і цей матеріал для транспортної упаковки потрапив піж обмеження.

За даними асоціації, у 2023 році продажі гофрокартону у Німеччині становили 7,348 млн кв. метрів. Це на 13,8% менше, ніж у 2022 році. Водночас обсяги продажів товарів, упакованих у коробки з гофрокартону, зменшилися за той самий час на 8,1%.

Відбувається ще кілька паралельних процесів. Логістичні компанії дедалі частіше для безпечного транспортування використовують багаторазову упаковку. Крім того, коробки з гофрокартону намагаються зробити меншими. Нарешті, свій внесок робить стагнація на ринку.

Однак гофрокартон усе ще важливий. Понад дві третини товарів перевозять у коробках саме з цього матеріалу.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також