14 березня 2024

Adidas зазнала річного збитку вперше за 32 роки

Adidas зазнала річного збитку вперше за 32 роки
295

Великий німецький виробник спортивних товарів — Adidas відзвітував про чисті збитки в 14 млн євро і збитки в 58 млн євро від операцій, що продовжуються за підсумками 2023 р. Це перший збиток компанії за 32 роки, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Виручка Adidas трохи знизилася порівняно з 2022 р. — на 4,8%, до 21,42 млрд євро. Операційний прибуток склав 268 млн євро, що вище за прогнози компанії на 1 млрд євро, хоча і нижче показника 2022 р. майже на 60% (669 млн євро).

На фінансові показники компанії вплинула ситуація у США, другому з продажу ринку для Adidas після Китаю. Там продажі впали на 16% за рік і на 21% у IV кварталі 2023 р. Проблеми пояснюються зниженням попиту на спортивний одяг та зростанням складських запасів, через що бренди знижують ціни на товари і намагаються продати дешевше, зазначає Reuters. Вплинуло й те, що наприкінці 2022 р. бренд розірвав контракт із музикантом Каньє Вестом та призупинив продаж високоприбуткової лінійки кросівок Yeezy, яку розвивав із артистом.

За весь 2023 рік продажі в Китаї зросли на 8%, а в IV кварталі — на цілих 37%. "Ми відчуваємо себе набагато комфортніше в Китаї, ніж рік тому", - сказав журналістам виконавчий директор Adidas Бьорн Гулден (цитата з Financial Times (FT). За його словами, продажі зросли навіть незважаючи на закриття майже третини магазинів у країні.

У 2020-2022 pp. продажі Adidas у Китаї знижувалися через довгі карантини через COVID-19 і заклики бойкотувати західні бренди після того, як країни Європи та США звинуватили Китай у утиску прав людини в Сіньцзяні, зазначає FT. Тепер же, в 2024 р., Adidas очікує на двозначні темпи зростання продажів товарів у Китаї, що пом'якшить ситуацію в США.

У 2024 р. падіння продажів у Північній Америці продовжиться, але сповільниться приблизно до 5%. Загалом Adidas має хороші прогнози на рік: компанія очікує активного зростання продажів у другому півріччі, а операційний прибуток зросте майже вдвічі — до 500 млн євро.

Читайте також: Остання лінійка Yeezy від Adidas надійде у продаж тільки онлайн

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також