12 квітня 2024

єРобота: понад 7,3 млрд грн інвестувала держава через гранти в розвиток бізнесу

єРобота: понад 7,3 млрд грн інвестувала держава через гранти в розвиток бізнесу
288

Майже 15 000 підприємців отримали гранти на старт або розвиток бізнесу за урядовим проєктом єРобота. Загалом держава інвестувала через гранти в підприємництво 7,3 млрд грн від початку дії проєкту. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Мінекономіки.

«Понад 7,3 млрд грн інвестувала держава в розвиток малого й середнього бізнесу через грантові програми єРобота, які ми запустили влітку 2022 року. На сьогодні грантові кошти отримали вже майже 15 000 підприємців в усіх регіонах країни. Це тисячі нових компаній та діючих підприємств, які посилюють свій виробничий потенціал, нарощують обсяги, створюють нові робочі місця. Працюють і розвиваються попри війну, постійну загрозу обстрілів, блекаутів, зруйновані логістичні ланцюжки”, - зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Загалом з початку запуску проєкту єРобота у липні 2022 року:

- за програмою «Власна справа» – видано 13 618 мікрогрантів на 3,2 млрд грн;

- на розвиток переробних підприємств – видано 635 грантів на 3,2 млрд грн;

- на садівництво та розвиток тепличного господарства – видано 177 грантів на 778 млн грн;

- ветеранам та членам їхніх родин – видано 335 грантів на 144 млн грн.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Нагадаємо, проєкт єРобота був запроваджений Урядом в липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їх подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також