08 лютого 2023

Mondelez готується до великого штрафу

Mondelez готується до великого штрафу
1876

Американській компанії Mondelez International загрожує великий штраф після результатів антимонопольного розслідування Європейської комісії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

У рамках розслідування недобросовісної торгової практики ще у 2019 році в офісах Mondelez у Мехелені, Відні та Бремені пройшли обшуки. Міжнародну компанію запідозрили у прагненні перешкодити роздрібним торговцям на певних територіях знайти інших постачальників за межами власного ринку.

Зараз розслідування добігає кінця і Mondelez, яка співпрацювала з Європейським антимонопольним органом протягом усього процесу, готується до можливого врегулювання в рамках антимонопольного розгляду та штрафу.

Керівництво компанії вже виділило з цією метою 300 млн євро, сума була заснована на власних оцінках аналітиків Mondelez, але за підсумком вона може виявитися значно вищою.

Зокрема замість угоди компанії загрожує великий штра ф у розмірі до 10% від світового обороту. Зазначається, що справа Mondelez не є унікальною у секторі FMCG, хоча настільки масштабні розгляди та штрафи досить рідкісні. У 2019 році компанія AB InBev була оштрафована на 200 мільйонів євро за те, що бровар перешкодив бельгійським роздрібним торговцям імпортувати дешевше пиво Jupiler і Leffe з Нідерландів та Франції. Тоді Європейська комісія дійшла висновку, що така практика порушує правила конкуренції та є зловживанням домінуючим становищем.

Читайте також: Квартальні результати Mondelez перевершили очікування на тлі сталого попиту на печиво

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також