29 березня 2024

У Німеччині несподівано впали роздрібні продажі

У Німеччині несподівано впали роздрібні продажі
408

Роздрібні продажі в Німеччині несподівано впали в лютому, повідомляє Reuters. Дані статистики розчаровують усіх, хто сподівався на здійснення попередніх оптимістичних прогнозів, та розвіюють надій на те, що економіка Європи може відновитися уже у першому кварталі поточного року.  Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Роздрібний товарообіг зменшився порівняно з попереднім місяцем у реальному вимірі на 1,9%. Це сталося тоді, коли аналітики очікували зростання на 0,3%, уточнює Reuters.

Головний економіст VP Bank Томас Гітцель заявив, що це кінець сподівань на зростання економіки у першому кварталі. За його словами, промислове виробництво зараз має слабкі позиції, але досі були надії, що приватне споживання усе витягне на собі.

Однак ситуація виявилася іншою. У Німеччині роздрібні продажі продуктів харчування  впали на 1,7% у реальному вираженні порівняно з січнем. Непродовольчий бізнес впав на 1,0%, а продажі через Інтернет і поштою зменшилися одразу на 2,8%.

Споживчі настрої в Німеччині  були пригнічені, незважаючи на зниження інфляції. Найбільшою проблемо експерти називають почуття невизначеності у звичайних громадян. За даними дослідження GfK і Нюрнберзького інституту ринкових рішень, лише у квітні настрої можуть трохи поліпшитися. Проте зрушення очікуються невеликі, тож навряд чи вони стануть важливими для відновлення економіки.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також