29 квітня 2024

Google вкладе $3 млрд у будівництво та розширення дата-центрів у США

Google вкладе $3 млрд у будівництво та розширення дата-центрів у США
291

Американська Google інвестує $3 млрд у будівництво та розширення центрів обробки даних (ЦОД) у штатах Індіана та Вірджинія. Також корпорація оголосила про створення фонду розвитку штучного інтелекту Google AI Opportunity Fund обсягом $75 млн. для навчання американців. Про це компанія написала у своєму блозі, повідомляє TradeMaster.UA.

«Ми співпрацюватимемо з некомерційними організаціями, освітніми установами та іншими секторами, щоб навчити мільйон американців <…> навичкам штучного інтелекту безкоштовно», — йдеться у повідомленні корпорації.

Як пояснили в Google, $2 млрд підуть на будівництво кампуса у Форт-Уейні (штат Індіана) та $1 млрд на розширення трьох існуючих кампусів дата-центрів у Вірджинії. В останньому штаті загальний обсяг інвестицій з урахуванням вкладень перевищить $4 млрд.

Загалом Google керує або розробляє 37 ЦОД по всьому світу. За даними компанії, зараз у неї 14 діючих дата-центрів у США.

Раніше Alphabet, що володіє компанією Google, презентувала фінансові результати за перший квартал цього року. Рекламні доходи Google за звітний період зросли на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до $61,6.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також