17 квітня 2024

Microsoft вкладе $1,5 млрд в ШІ-розробника з ОАЕ

Microsoft вкладе $1,5 млрд в ШІ-розробника з ОАЕ
204

Американська Microsoft вкладе $1,5 млрд до ШІ-компанії G42 з Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Згідно з умовами партнерства, Microsoft отримає міноритарну частку в G42 (її розмір не розкривається), а президент корпорації Бред Сміт увійде до ради директорів еміратської компанії. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

У рамках партнерства G42 запустить свої програми та сервіси на базі штучного інтелекту (ШІ) у хмарній платформі Microsoft Azure та надаватиме рішення клієнтам з державного сектору та великим підприємствам по всьому світу.

Крім того, G42 і Microsoft спільно працюватимуть над впровадженням ШІ-технологій та цифрової інфраструктури в країнах Близького Сходу, Центральної Азії та Африки.

Надалі компанії мають намір збудувати дата-центри в інших країнах. Сторони також планують створити фонд обсягом $1 млрд для розробників ШІ-інструментів. Бред Сміт наголосив, що рішення про інвестиції в G42 було продуманим. "Воно відображає нашу впевненість в ОАЕ як у країні, в G42 як у компанії, і в Сяо Пені як її CEO", - наводить Financial Times слова президента Microsoft.

Як зазначає видання, інвестована суверенним фондом Абу-Дабі Mubadala G42 відіграє ключову роль у реалізації цілей емірату у сфері ШІ. Зокрема, компанія – розробник великої мовної моделі Jais арабською мовою.

У грудні 2023 року G42 відмовилася від співпраці з китайськими постачальниками апаратного забезпечення на користь американських. Financial Times писала, що так компанія хотіла зняти побоювання партнерів із США, включаючи Microsoft. Корпорація є ключовим партнером OpenAI, у січні минулого року вона вклала в ШІ-компанію $13 млрд.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також