17 квітня 2024

Вартість какао-бобів на біржі вдвічі перевищила рекорд 1977 року

Вартість какао-бобів на біржі вдвічі перевищила рекорд 1977 року
222

Світові ціни на какао-боби перевищили позначку $11 000 за 1 т — це новий історичний максимум, випливає з даних біржі ICE Futures. Поточна вартість какао вдвічі перевищує рекорд 1977 р. — тоді ціна 1 т какао досягла ціни $5379. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Травневі ф'ючерси на какао-боби на торгах 15 квітня піднімалися до $11068 за тонну. З початку року ціни зросли вже більш ніж у 2,5 рази. Позначку $10 000 за 1 т какао-боби подолали 26 березня.

У зростання цін одразу кілька причин. Виною всьому не лише глобальне потепління, хоча негоду називають однією з причин цінового ралі, через яке какао подорожчало уп'ятеро за рік. Фермери в Кот-д’Івуарі та Гані стикаються з контрабандистами, несправедливістю закупівельників, які ставлять низькі ціни на сировину, та відсутністю грошей на висадку нових плантацій. Ціни на какао на біржі також підігріли трейдери-спекулянти.

Росіяни в січні-лютому вже почали купувати менше шоколадних плиток. У штуках продаж знизився на 2,4% рік до року, за даними NielsenIQ. Люди переключилися на цукерки без шоколаду, зефір та пастилу.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також